تغذیه درزمان امتحانات

تغذیه درزمان امتحانات

توصیه های تغذیه ای در فصل امتحانات

 

 

 

بسیاری از دانش آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می پردازند و تصور می کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می توان بازده فکری را افزایش داد. به کارگیری نکات و توصیه های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش می دهد

   در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کند. این خوراکی ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.

      در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم مرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.

   کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی توانند صبحانه مفصل بخورند، توصیه می کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

   بعضی از دانش آموزان به دلیل اضطراب زیاد، امتحانات خود را خراب می کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزی ها از قبیل ریحان، نعنا ، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.

   خوردن نان و پنیر و گردو یا تخم مرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می کنند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار مؤثر است.

   خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می کند زیرا کم خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.

   خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.

   از خوردن زیاد شیرینی ها، چیپس، نمک، تخمه، ‌غذاهای چرب و انواع نوشیدنی های گازدار در شب امتحان خودداری کنید. زیرا اینها نمی گذارند در شب امتحان خواب راحتی داشته باشید.

   در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.

   در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیت های غذایی و اختلالات هضم قرار نگیرید و از خوردن غذا ، بیرون از خانه جداً خودداری کنید. غذای خود را خوب بجوید و آرام میل کنید.

   در طول روز ( اما نه همراه غذا ) آب کافی بیاشامید ( بیش از نیم ساعت پیش از غذا و یکی دو ساعت پس از غذا اشکالی ندارد) . آشامیدن آب و نوشیدنی ها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ می شود.

   بر خلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پرچرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می شود.

   صبحانه غذای اصلی است ، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید اما صبحانه را کامل تر میل کنید.

   مصرف سبزی های تازه ( البته بعد از ضد عفونی کردن ) و میوه های تازه توصیه می شود.

   اگر در صبحانه پنیر می خورید، بهتر است آن را همراه گردو میل کنید.

   از خوردن قهوه و چای پر رنگ، خودداری کنید ولی چای کم رنگ مفید است.

   تغذیه متعادل و متنوع شامل غلات ، انواع سبزی، لبنیات، گوشت و میوه ها سبب کاهش استرس امتحان می شود.

   اگر احساس خستگی می کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی شود.

 

 

نویسنده مطلب: محمد سلطانی

محمد سلطانی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...