تکنولوژی محیط زیست
دیباچه:
محیطزیست طبیعی کشور که شامل فضای سبز، تفریحگاهها، پارکهای ملی و منطقهای، شکارگاهها و مناطق حفاظت شده حیات وحش میشود، باید دارای برنامههای مدون و از پیش طراحی شده باشد تا محیطهای یادشده، نه تنها حفظ و حمایت شوند بلکه به نحو مطلوبتری مورد استفاده قرار گیرند، احیاء شوند و توسعه یابند. دانشجویان تکنولوژی محیط زیست برای اجرای برنامههای تدوین شده، اطلاعات لازم را در زمینه علوم پایه، اکولوژی، بیولوژی گیاهی و حیوانی، کارتوگرافی و نقشهبرادری، مسائل پارکهای مختلف و فضای سبز آنها، حیات وحش و شکارگاهها و مسائل آلودگیهای محیطزیست به دست میآورند. فارغالتحصیلان این دوره میتوانند در سازمان حفاظت محیط زیست و واحدهای تابعه آن، سازمان جنگلها و مراتع ( وزارت جهاد کشاورزی)، پارکها و فضای سبز و پارکهای ملی، منطقهای و حفاظت شده به عنوان مجری برنامهها فعالیت کنند.
درسهای این رشته در طول تحصیل :
دروس پایه:
ریاضیات عمومی، شیمی عمومی، فیزیک و هواشناسی، گیاهشناسی عموم، اکولوژی، آمار و احتمالات، زیستشناسی.
دروس اصلی:
جامعه شناسی روستایی، شناخت و حمایت محیطزیست، قوانین و مدیریت محیط زیست و شیلات، خاک شناسی عمومی، مسّـاحی و نقشهبرداری، جانورشناسی، درختها و درختچههای ایران، حفاظت آب و خاک، آشنایی با عکسهای هوایی.
دروس تخصصی:
اکـولـوژی حـیاتوحـش، مـبانی مـــدیـــریت حـیات وحـش، بیـولوژی حـیوانـات شکاری، پارکهای ملی، جنگلی و پردیسها، پارکداری، آلودگیهای محیط زیست، جنگلکاری، آبزیان، کارورزی.منبع: کتاب آشنایی با رشته های دانشگاهی سازمان سنجش آموزش کشورتالیف خانم فیروزه سودایی ونرم افزار سامان رشته ی سازمان سنجش