کاردان فنی معدن

کاردان فنی معدن

کاردان فنی معدن

دیباچه: رشته کاردان فنی معدن دارای دو گرایش استخراج معدن و استخراج معادن زغال‌ سنگ است. 
گرایش‌ استخراج معدن:
با دولتی شدن معادن، کلیه معادن کوچکی که تاکنون بدون رعایت اصول فنی و ایمنی توسط افراد مورد بهره‎برداری قرار می‎گرفته‎اند، بایستی توسط دولت یا شرکت‎های مورد تأیید دولت به ‎صورت صحیح مورد بهره‎برداری قرار گیرند؛ بنابراین برای هر یک از این معادن، حداقل یک کاردان فنی استخراج معادن مورد نیاز است؛ افرادی که دانش لازم را برای استخراج معادن روباز و زیرزمینی فرا می‎گیرند.این دسته از فارغ‏‎التحصیلان می‎توانند مسؤولیت استخراج معادن و ساماندهی و رهبری کارگران و کنترل عملیات آتشباری، حفاری معدنی ( چاه و تونل و غیره)، باربری و حمل و نقل، تهویه و نگهداری و استخراج مواد معدنی در کارگاه استخراج را بر عهده بگیرند.
درس‎های این رشته در طول تحصیل:

درس‌های مشترک بین گرایش‌های کاردان فنی معدن :
رسم فنی، اجزاء ماشین و کارگاه، حسابداری مقدماتی ، ریاضیات، زمین‎شناسی عمومی، کانی شناسی و سنگ شناسی، قوانین کار وبیمه‎های اجتماعی، کار آموزی، پیشروی در معادن، آتشباری در معادن، بارگیری و حمل‎ونقل در معادن، نگهداری در معادن، تهویه در معادن.
دروس تخصصی گرایش استخراج معدن:
ایمنی و نجات در معادن، روش‎های استخراج معادن زیرزمینی،‌ اصول استخراج معادن، بهداشت و کمک‎های اولیه در معدن، نقشه‎برداری معدنی و نقشه‎خوانی، کانه آرائی، سرویس و نگهداری ماشین آلات معدنی، زبان خارجه فنی، برق معادن، استخراج معادن روباز . 
گرایش استخراج معادن زغال ‌سنگ:
هدف این گرایش، تربیت کاردان فنی برای استخراج و بهره‌برداری اقتصادی در معادن زیرزمینی زغال‌سنگ است و دامنه فعالیت آن، شامل باز کردن، آماده‌سازی معادن زغال‌سنگ از مرحله عملیات اکتشافی و معدنی تا تحویل زغال‌ به کارخانه تغلیظ می‌شود.فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در معادن زغال‌سنگ، مسؤولیت اجرای یک یا چند وظیفه از عملیات معدنی نظیر چال‌زنی، آتشباری، نگهداری، ریل‌کشی، ایمنی و نجات،‌تهویه، کارگاه استخراج و غیره را به عهده بگیرند. 
دروس تخصصی گرایش استخراج معادن زغال‌سنگ:
بهداشت معدن، ایمنی و نجات در معادن، روش‌های استخراج، زغال‌شویی، زغال‌سنگ، ماشین‌آلات معدنی، برق معادن، زبان خارجه فنی، نقشه‌برداری زیرزمینی، اصول معدن‌کاری.

منبع: کتاب آشنایی با رشته های دانشگاهی سازمان سنجش آموزش کشورتالیف خانم فیروزه سودایی ونرم افزار سامان رشته ی سازمان سنجش

 

نویسنده مطلب: محمد سلطانی

محمد سلطانی

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...